Ananas Soslu Kek

Ananas Soslu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ananas Soslu Kek için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı pirinç unu
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı pudraşeker

Ananaslı krema için

  • 1 ananas
  • 30 gr tereyağı
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
Ananas Soslu Kek

Nasıl Yapılır


Lezzet'in yemek tarifleri gibi kek tarifleri çok ilgi görüyor.

Un, pirinç unu, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kapta harmanlayın. Yumurta, tozşeker, süt, yağ ve rendelenmiş limon kabuğunu yoğurma kabına alıp çırpın. Unlu karışımı ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar mikserle çırpın.

Ortası delik 24 santimlik kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Keke kürdan batırıp piştiğini kontrol edin. Kalıptan çıkarıp ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın.

Krema için, ananası soyup dilimleyin. Yağı tavada eritip ananas dilimlerini iki taraflı hafif kızartın. Tozşeker ilave edip yüksek ateşte hafif karamelize olana kadar pişirin. Kekin üzerine pudraşeker serpiştirip dilimleyin ve  ananaslı kremayla servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo