Brioche (Fransız ekmeği)
Zerde, eski zamanlarda bebeklerin dünyaya gelişini kutlamak amacıyla kalabalık sofralarda sunulan bir tatlıydı. Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında yer alan zerde, ülkemizde en çok Gaziantep, Tekirdağ, Balıkesir ve Edirne'de tüketilir. Ana malzemeleri pirinç ve sıcak su olan bu tatlı; zerdeçal, kuş üzümü ve fıstıkla zenginleştirilir. Genellikle sütlaç kıvamındadır. Hazırsanız, Ozmanlı usulü zerde nasıl yapılır sorusunun cevabını öğrenelim.
Süslemek için
Yıllardır sofralardan eksilmeyen bayram tatlıları ile sevdiklerinizi mutlu etmek için, ince yufkayla hazırlanan gazete tatlısını deneyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dilel YORUM 07 Ekim 2024, 18:47
Beğen (0)
Yanıtla
Teşekkür ederiz.