Karamelli şurubu hazırlamak için şekeri
küçük bir tencereye koyup kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli
karıştırarak şekerin rengi kahverengi oluncaya kadar pişirin. Şeker
kahverengileşmeye başladığı sırada 2 su bardağı sıcak su ve 50 g
tereyağını tencereye aktarıp hızlı hızlı karıştırın. Karamelli şurup
kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın ve soğuması için bir
kenarda bekletin.
Diğer tarafta kek için oda sıcaklığında
bekleyen yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Üzerine şekeri
ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Yoğurt, vanilya,
kabartma tozu ve unu ilave edin. Bir taraftan mikserin yüksek devriyle
çırpmaya devam ederken, bir taraftan da fındığın 1 su bardağı kadarını da
içine ilave edin. Pürüzsüz ve akıcı bir kek hamuru elde edene kadar
karıştırın.
Fırın kabını oda sıcaklığındaki tereyağı
ile iyice yağlayın. Hamuru yağlanmış kalıba aktarın. Üzerine kalan 1 su
bardağı fındığı serpiştirip, önceden ısıtılmış 175 derece fırında, 40 dakika
pişirin. Karamel sosu üzerine gezdirip, Antep fıstığı ile süsleyerek servis
yapın.
Teşekkür ederiz.