Derin bir yoğurma kabının içine sırasıyla; eritilip ılınmış tereyağı, yumurta, yoğurt, tuz ve su ilave edin. Unu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örterek 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezelerin üzerine un ve nişasta karışımı serpiştirerek ince yufkalar halinde açın.
Yufkanın üzerine 1-1.5 yemek kaşığı ceviz içi serpiştirin. Yufkanın bir ucunu, yufkanın yarısına gelecek biçimde üstüne katlayın. Diğer ucu da, katlanan yufkanın ucuna değecek biçimde yine yufkanın üstüne katlayın. Böylece bir dikdörtgen elde edeceksiniz. Katlanmış yufkayı keskin bir bıçakla 7-8 cm eninde parçalar halinde kesin. Her bir hamur parçasını, kenarlarından tutup iki parmak arasında sıkıştırarak fiyonk şekline getirin. Derin bir tavaya bol miktarda sıvı yağ koyup kızdırın ve hazırladığınız hamurları kızartın.
Şerbet için su ve şekeri bir tencereye koyarak karıştırın ve ocağın üzerine alın. Su ve şeker kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Şerbet koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kızaran hamurları ılık şerbetin içine atıp, 15-20 dakika bekletin. Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerini iri çekilmiş ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.