- Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba
alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek
şekilde yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle sarıp
buzdolabında iki saat dinlendirin. İç harcı için elmaların
kabuklarını soyun ve ince yarım ay formunda dilimleyin.
- Bir kaseye alıp kararmamaları için üzerlerine limon suyu
gezdirin. Kuru üzüm, toz şeker ve tarçını ilave edip
karıştırın.
- Dinlenen hamuru tart kalıbınızdan biraz daha
büyük olacak şekilde açın. Hafif yağladığınız tart kalıbına
kenarlarından sarkacak şekilde yayın.
- Sarkan parçaları
kesip turtanızın ortasına elmalı üzümlü harcı ekleyin.
Kestiğiniz parçaları bir merdane yardımıyla açarak şeritler
kesin.
- Pudingli sos için gerekli olan tüm malzemeyi bir
kasede karıştırın. Sosu turtanızın üzerine gezdirin ve
kestiğiniz şeritleri turtanızın üzerine yerleştirin. Önceden
ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar
yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Dilerseniz, lezzetli ve pratik elmalı turta tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.