Limon Merengli Tart

Limon Merengli Tart
08 Temmuz 2024

Limon, genellikle yemeklerin içinde kullanılsa da, hamur işi tariflerinde de kendine yer bulur. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Hazırsanız, limon merengli tart nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Limon Merengli Tart için

Malzemeler

Hamur için

  • 150 gr toz şeker
  • 200 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 250 gr un

Krema için

  • 3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • Yarım su bardağı limon suyu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 60 gr tereyağı

Mereng için

  • 3 yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker
Limon Merengli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Krema için, buğday nişastası ve suyu sos tenceresine alıp çırpın.Şeker ve limon suyunu ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp yumurta sarılarını ve tereyağını ilave edin.Tereyağı eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.Soğuması için oda ısısında bekletin.
  3. Hamur için, şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp mikserin düşük hızıyla karıştırın.Elenmiş unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  5. Tart hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde 3 mm kalınlığında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
  6. Üzerine yağlı kağıt serip hamurun fazla kabarmaması için bir avuç bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  7. Bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin.Kremayı tartın içine döküp bir saat buzdolabında bekletin.
  8. Mereng için, yumurta aklarını ve şekeri bir kapta 10 dakika çırpın. Tartın üzerine sıkma torbası yardımıyla merengi sıkın.
  9. 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo