Erik Reçelli Tart

Erik Reçelli Tart
19 Eylül 2022

İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran mürdüm eriği, bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Kan yapıcı özelliği ile, kansızlık sorunu yaşayanlara tavsiye edilen besinler arasındadır. Mürdüm eriğini tek başına tüketmek istemeyenler için, erik reçelli bir tatlı önerimiz var. Hazırsanız, tart tarifleri arasında çok ilgi gören nefis erik reçelli tart tarifine başlayabiliriz.

Erik yerine çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz. Ayrıca ev yapımı mürdüm eriği reçeli tarifine göz atmayı da unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Erik Reçelli Tart için

Malzemeler

  • 7 kare milföy
  • 500 gr mürdüm eriği
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 parça damla sakızı
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra şeker
Erik Reçelli Tart

Nasıl Yapılır

  1. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine toz şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. 6 kare milföyü yan yana dizerek dikdörtgen elde edin. Merdane ile inceltip yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin.
  3. Üzerine soğuyan erik reçelini yayın. File bademi serpin. Kalan milföyü merdane ile inceltip dar dikdörtgenler kesin. Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo