Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
İç harcı için kurutulmuş domatesi ince doğrayıp bir kaseye alın. Rendelenmiş light beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağını ilave edip karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane yardımıyla ince açın. Yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla parçalar kesin. Kalan hamur parçalarından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve kestiğiniz yuvarlak hamurların kenarına dizin. Ortalarına iç harcından doldurup yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.