Pırasalı Ve Etli Poğaça

Pırasalı Ve Etli Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Ve Etli Poğaça için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 pırasanın beyaz kısımları
  • 200 gr kuşbaşı dana eti
  • Zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Kırmızı pul biber
Pırasalı Ve Etli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Hamuru için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. İç harcı için pırasayı ince dilimleyip zeytinyağında soteleyin. Dana etini ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın. İçine hazırladığınız harçtan paylaştırıp üzerini kapatın.
  4. Kenarlarını iyice yapıştırıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve kırmızı pul biber serperek 170 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo