Perdeli Poğaça

Perdeli Poğaça
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Perdeli Poğaça için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 150 gr beyaz peynir
  • 4~5 dal pırasa

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
Perdeli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Pırasayı ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İçine peynir ufalayıp karıştırın.
  2. Mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Yumurta, tereyağı, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun.
  3. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta elinizle açın. Açtığınız hamurun yarısına bıçakla çizikler yapın.
  5. Diğer tarafa iç malzemeden yerleştirin ve çizikli tarafa doğru sararak kapatın. Tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo