Havuç, mantar ve biber ile hazırlanan sebzeli milföyleri, kalabalık sofralarda ikram edebilirsiniz. Hem lezzetli, hem de pratik 'sebzeli milföy nasıl yapılır?' diye merak ediyorsanız, tarife geçebiliriz.
Milföy hamurlarını kenarlardan 2 cm boşluk bırakarak bıçağın ucu ile kare şeklinde çizin. Yumurtayı küçük bir kaseye alarak 1 yemek kaşığı su ile çırpın ve hamurların üzerine sürün. Buzdolabında 30 dakika dinlendirdikten sonra 220 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra ortasında oluşan kare kısmı dikkatlice çıkarın. Soğumaya bırakın. Mantar, havuç ve biberi doğrayın. Soğanın kabuklarını soyup piyazlık doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını ısıtıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sebzeleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar soteleyin. Un ekleyip 2 dakika yüksek ateşte kavurun. Kremayı ekleyerek 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Sebze karışımını milföylerin içlerine doldurup servis yapın.
Teşekkür ederiz.