Peynirli Ve Sebzeli Milföy

Peynirli Ve Sebzeli Milföy
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Ve Sebzeli Milföy için

Malzemeler

  • 500 gr hazır milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 150 gr labne peyniri
  • 50 gr krem peynir
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 taze soğan
  • 1 küçük havuç
  • 2 dal dereotu
  • 1 domates
  • 2 çorba kaşığı iç bakla
  • 1 tutam tuz
Peynirli Ve Sebzeli Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurunu unlanmış zemine alıp merdane ile 2-3 mm inceliğinde açın. Kalıp büyüklüğünde yuvarlak kesip kelepçeli kalıba yayın. Birkaç yerinden çatalla delin.
  2. Artan hamurlardan 6 şerit ve küçük yapraklar kesin. Şeritleri iki ucundan tutarak bükün ve hamurun üzerine 6 üçgen oluşturacak şekilde yerleştirin. Yapraklarla süsleyip yumurta sarısı sürün ve sıcak fırında pişirip soğumaya bırakın.
  3. Taze soğanların beyaz ve yeşil kısımlarını ayrı ayrı kıyın. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Havucu rendeleyin. Dereotunu kıyın. Domateslerin içini çıkarıp dışını doğrayın.
  4. Labne, krem peynir ve yoğurdu bir tutam tuz serperek krema kıvamında çırpıp böreğin içine paylaştırın. Hazırladığınız sebzeleri üçgenlerin içine değişimli olarak yerleştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinen sebzeli milföy tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo