Milföyden Boşnak Mantısı
21 Mayıs 2024

Boşnak böreğine rakip olacak bir lezzete sahip olan Boşnak mantısı pratik ve kolay tarifiyle sofranızda farklılık yaratacak. Boşnak mantısı; çıtır hamuru, dolgun iç harcıyla sofranın baş tacı olmaya aday bir lezzettir. Evdeki malzemelerle kolay bir şekilde çıtır çıtır hamuruyla sofraları şenlendiren bu mantının yapılışı için neler gerekir? Malzemeler hazırsa, videolu anlatımıyla milföy hamurundan boşnak mantısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak meşhur Kayseri mantısı veya tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Milföyden Boşnak Mantısı için

Malzemeler

  • 3 adet milföy
  • 100 gr kıyma
  • Yarım soğan
  • Karabiber
  • Tuz

Sos için:

  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tatlı kırmızı toz biber
  • Acı pul biber
  • Karabiber
  • Nane

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Milföyden Boşnak Mantısı

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Tarif ölçüleri iki kişiliktir. Daha fazla kişi için ölçüleri artırabilirsiniz.
  • Kıymalı harca ekleyeceğiniz soğanların suyunu sıkmayı unutmayın. Aksi takdirde iç harç çok sulu bir kıvamda olacaktır.
  • Airfryer yerine fırın kullanabilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo