Kelebek Kurabiye

Kelebek Kurabiye
24 Mart 2023

Çocuklarınızın doğum günlerinde keyifle hazırlayacağınız aynı zaman da lezzet olarak da mükemmel olan bir kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Özellikle 4-12 yaş aralığındaki çocuklar için uygun olan bu kurabiyenin yapımında toz şeker kullanılmamaktadır. Doğum günlerinde ve özel günlerde sunulan kelebek kurabiyeleri, farklı renk ve çeşitlerle sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, kelebek kurabiye yapımı için detaylara geçebiliriz.

Farklı çeşitler denemek için portakallı kurabiye ve kalp kurabiye tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kelebek Kurabiye için

Malzemeler

  • 200 gr un
  • 110 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 50 gr şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz badem
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Kelebek Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Şeker ve tereyağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın. Ardından sırasıyla yumurta, un, toz badem ve nişastayı ekleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. 
  2. Unlanmış tezgaha alıp bir kaç saniye yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika dolapta bekletin.
  3. Üzerini unlayarak düzleştirin ve merdane yardımı ile yaklaşık 3 mm. inceliğinde açın. Kelebek kalıp ile kurabiyeleri kesin.
  4. Hazırladığınız tepsiye bir spatula yardımı ile şeklini bozmadan alın.
  5. Pişirmeden önce 30 dakika dolapta bekletin. Böylece şeklini daha iyi koruyacaktır.
  6. Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında pişirin.

Kelebek Kurabiye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hazır olarak satın alacağınız pembe renkli şeker hamurunu merdane yardımıyla açın. Kelebek kalıp ile kesin.
  2. Hamurlarınızı kurabiyenizin üzerine bir miktar bal ya da krema sürerek yapıştırın.
  3. Hamur yapımında beyaz un yerine tam buğday unu tercih edebilirsiniz.
  4. Tatlandırmak için elma, armut, portakal püresi de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo