Gingerbread Cookie

Gingerbread Cookie
27 Aralık 2020

Bingül Mete’den yılbaşının klasik lezzetlerinden Gingerbread cookie tarifi ile karşınızdayız. Zencefilli çörek anlamına gelen gingerbread, yılbaşının en sevilen lezzetlerinden biridir. Yılbaşının geleneksel sembollerinden biri haline gelen gingerbread, tarçın, karanfil, zencefil ve pudra şekeri ile hazırlanır.

Alternatif olarak yeni yıl kurabiyesi ve yılbaşı pastası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Gingerbread Cookie için

Malzemeler

  • 85 g tereyağı
  • 150 g toz şeker (veya 150 g Hindistan cevizi şekeri)
  • 250 g un (Veya glutensiz un)
  • 70 g süt
  • 4 g karbonat
  • 4 g tarçın
  • 3 g toz karanfil
  • 3 g toz zencefil

Üzeri için royal içing

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 250 g pudra şekeri 
Gingerbread Cookie

Nasıl Yapılır

  1. Tüm malzemeyi bir kaba alarak karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Dinlenmesi için hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.
  2. Buzdolabından alınca, 2 yağlı kağıt arasında, 1 cm’den ince olacak şekilde açın ve arzu ettiğiniz kalıplarla keserek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  4. Yumurta beyazı ile pudra şekerini bir kaba alarak bir mikser aracılığıyla yüksek ayarda çırpın ve sıkma torbasına alın.
  5. Kurabiyeleri royal icing ile istediğiniz şekilde süsleyin ve servis tabağına alın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo