2 yumurta (Bir tanesinin sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İç harcı için
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
Çörek otu
Tarhanalı Kastamonu Çöreği
Nasıl Yapılır
Yaş tarhanayı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağı ve çırptığınız yumurta ile bir yumurtanın akını ilave edip karıştırın.
Yoğurt, ayçiçek yağı, karbonat, tuz ve unu ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Bezeleri bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerlerine ceviz içi serpip rulo şeklinde sarın.
Çörekleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Ayırdığınız yumurta sarısı ve ayçiçek yağını bir kasede çırpın ve çöreklerin üzerine sürün. Çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alın, dilimleyerek servis yapın.
Teşekkür ederiz.