Domates Ve Jambonlu Ekmekler

Domates Ve Jambonlu Ekmekler
26 Ocak 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Domates Ve Jambonlu Ekmekler için

Malzemeler

  • 25 gr tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 diş sarımsak
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 10 kiraz domates
  • 50 gr dana jambon
  • 3 yumurta
  • 500 ml süt
  • 80 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Domates Ve Jambonlu Ekmekler

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sarımsağı rendeleyip tereyağı ile karıştırın. Ekmekleri üçgen şeklinde kesin ve ekmeklerin iki yüzüne tereyağı sürün ve fırın kabına dizin. Jambonları ince kesin ve ekmeklerin aralarına serpiştirin. Kiraz domatesleri ortadan ikiye kesin ve ekmeklerin kenarlarına yerleştirin. Yumurtalar ile sütü çırpın. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve ekmeklerin üzerine dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırında 30-35 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo