Süt Çöreği

Süt Çöreği
11 Aralık 2021

Süt çöreği, Azerbaycan'a ait ulusal ve meşhur bir çörektir. Tatlı ekmek olarak da adlandırılır. Yumuşacık, tatlı bir ekmektir. Yapımında 1 bardak pudra şekeri kullanılır. Süt çöreği için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Alternatif Azerbaycan lezzetleri için Azerbeycan pilavılobya çorbası ve badambura tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 7 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Süt Çöreği için

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2.5 su bardağı süt
  • 200 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 gram vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 7 su bardağı un
Süt Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Sütün 1 bardağını ısıtın ve mayayı,tuz ve pudra şekerini içerisine ekleyerek aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. 
  2. Kalan sütü ısıtın ve bir kaseye alın. Tereyağı, yumurta, pudra şekeri ve zencefili ekleyin. 
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamur kıvamına getirin. Hamuru 1 saat kadar mayalandırmaya bırakın. 
  4. Hamuru açın şekil verin v eüzerine çatalla desen çizin. 
  5. 200 derecede renk alana kadar pişirin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo