21 Cm'lik tart kalıbı için veya 4 küçük turta için
1.5 su bardağı un
2 yemek kaşığı pudra şekeri
90 g tereyağı (Soğuk)
1 yumurta sarısı
2 çay kaşığı krema
Bir tutam tuz Kreması için
1 su bardağı pomelo kreması
120 g labne peyniri
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
Pomelo Kremalı Turta
Nasıl Yapılır
Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda kısa sürede karıştırın. Yumurta sarısını ve kremayı ekleyin. Hamur top haline gelecek. Hamuru plastik torbaya alıp buzdolabında yarım saat soğutun.
Mutfak tezgahını hafifçe unlayıp, hamuru orta ince açın. Tart kalıplarınız veya kalıbınız büyüklüğünde daireler kesin. Kalan hamuru toplayıp çok ince açın ve kalıpların sayısı kadar daire kesip kenara alın.
Taban hamurlarını dikkatle tart kalıbına alın, sabitleyin, fazlalıkları kesin. Önceden 180 derecede ısınmış fırında, üzerine bakliyat koyup 15 dakika pişirin.
Fırından alın, içine çırpılmış krema malzemesi koyup ince hamurları kapak yapın ve tekrar fırına verip 30 dakika pişirin. Fırın ısısını 150 dereceye düşürüp 15 dakika daha pişirip fırından alın. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip pomelo kreması ekleyin ve servis yapın.
Teşekkür ederiz.