Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak)

Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak)
18 Ağustos 2023

Uşak mutfağından nefis bir tarifle karşınızdayız. Sevgili Ayfer Yavi'nin tarifiyle zini hamursuzunu defterinize eklemeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak) için

Malzemeler

Hamur için:

  • 1 kg un 
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su

İçi için:

  • 200 gr haşhaş
  • 250 gr tahin karışımı
  • 1 su bardağı şeker
Haşhaşlı Zini Hamursuzu (Uşak)

Nasıl Yapılır

  1. Unu eleyip yumurta, yağ, karbonat, tuz ve su katıp yoğurun. Kulak memesinden katıca bir hamur hazırlayın. 
  2. Kenarları çok kalın olmayan bir tepsiyi yağlayın ve yufkaları tepsi boyutunda 12 adet olarak açın. 
  3. Birinci yufkayı yerleştirin, kenarlardan taşanları kesin, çıkarın. İçine kaşık ile her tarafına eşit iç malzemesini dökün ve fırça yardımıyla tüm yüzeye sürün, üzerine şeker serpin, diğer yufkayı yerleştirerek aynı işlemi yapın. 
  4. 12 yufka bitene kadar aynı işlemi yapmaya devam edin. Böreği baklava keser gibi eşkenar dörtgen şeklinde keserek fırında üstü kızarana kadar pişirin. Soğuk ve sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo