Tavuk Etli Börek

Tavuk Etli Börek
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Etli Börek için

Malzemeler

  • 300 g tavuk göğüs eti
  • 2 adet yufka
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet taze soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber


Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı
Tavuk Etli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini yumuşayıncaya kadar haşlayın ve soğuduktan sonra didikleyerek parçalara ayırın.
  2. İnce doğradığınız biber ve soğanı zeytinyağında soteleyin.
  3. Tavuk etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  4. Yufkaları tezgaha serip her birinden 6 üçgen elde edecek şekilde kesin.
  5. Geniş kısımlarına tavuklu harçtan yerleştirip geniş rulo şeklinde sarın.
  6. Kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirip servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo