Peynirli Ve Kremalı Börek

Peynirli Ve Kremalı Börek
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Ve Kremalı Börek için

Malzemeler

  • 6 yufka
  • 2 su bardağı süt
  • 250 gr tereyağı
  • 3 dal dereotu
  • Yarım su bardağı krema
  • 4 yumurta
  • 3 kabak
  • 100 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 350 gr çerkez peyniri 
Peynirli Ve Kremalı Börek

Nasıl Yapılır

  1. Süt, krema ve tereyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Yumurtaları bir kâsede çırpın.
  2. Sıcak sütlü karışımdan 3-4 kaşık ekleyip karışımı ılıtın. Yumurtayı tereyağlı süte ekleyip karıştırın.
  3. Kabakları temizleyip rendeleyin. Dereotunu kıyın. Kabak, dereotu ve peynirleri bir kapta harmanlayın. Sıcak sütlü karışıma ilave edip karıştırın.
  4. İlk yufkayı yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Üzerine bir kepçe dolusu sütlü karışımı yayın.
  5. Kalan yufkaları aralarına sütlü karışımdan ekleyip tepsiye yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Böreği başka bir tepsiye aktarıp 10 dakika daha pişirin. Yuvarlak bir kalıpla kesip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo