- Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru hafif unlayıp 50 cm çapında yuvarlak şekilde açın ve eritilmiş tereyağını her yerine sürün.
- Hamuru ikiye katlayın ve üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ufalanmış beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu bir kapta karıştırın.
- Dinlenmiş hamuru 2 mm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın. Hamurdan küçük dikdörtgenler çıkarıp kenarlarına harçtan yayın ve üçgen şeklinde kapatın.
- Kenarlarından tırtıklı kesiciyle geçip şekil verin. Ayçiçeği yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün ve servis yapın.
Farklı bir versiyonu olan, klasik puf böreği tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.