Peynirli Mısır Unu Böreği

Peynirli Mısır Unu Böreği
03 Nisan 2024

Kalsiyum, potasyum, protein ve demir mineralleri içeren mısır unu, cilt sağlığına çok iyi gelen besinlerden biridir. Göz sağlığını korumasının yanı sıra hafızayı güçlendirmesiyle de bilinir. Mısır ekmeği gibi birçok hamur işi tarifinde kendine yer bulan mısır ununu, bu kez peynir ile buluşturduk ve börek yapımında kullandık. Malzemeleriniz hazırsa, peynirli mısır unu böreği yapmak için tarif detaylarına geçebiliriz.

Yeni tatlar denemek için, ev yapımı boşnak böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Mısır Unu Böreği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 3 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

İç malzeme

  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • 8~10 taze soğan sapı
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı çörek otu
Peynirli Mısır Unu Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Un ve mısır ununu çukur bir kaba alın. Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın. Sıvıyağ, tuz ve azar azar süt ekleyerek hamuru yoğurun.
  2. Peyniri ufalayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Peynire ilave edip harmanlayın.
  3. Hamuru 2 eşit parçaya ayırıp bir parçasını yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine peynirli karışımı yayıp diğer hamuru kapatın.
  4. Yumurtayı çırpıp hamurun üzerine sürün. Çörek otu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo