Peynirli Kuru Börek

Peynirli Kuru Börek
09 Nisan 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Kuru Börek için

Malzemeler

  • 350 gr un
  • 100 gr soğuk tereyağı
  • 75 ml soğuk su
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tuz

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta akı
Peynirli Kuru Börek

Nasıl Yapılır

Peynirli iç harç için kıyılmış maydanozu rendelenmiş beyaz peynir ve yumurta akıyla karıştırın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta sarıları, soğuk tereyağı ve 1 yemek kaşığı tuzu ekleyin. Soğuk suyu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru biri daha büyük olacak şekilde iki parçaya ayırın. İçi unlanmış iki tabağa alıp üzerlerini nemli bir bezle kapatarak 30 dakika bekletin. Hamurlardan büyük olanını unlanmış tezgahta 23-24 cm çapında açın. İçi yağlanmış tepsiye yerleştirin. Peynirli iç harcı yufkanın üzerine yayın. Diğer hamuru da tepsinin boyutlarında açıp peynirli iç harcın üzerine yayın. Keskin bir bıçakla börek hamurunu dilimleyin. Üzerine fırçayla tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade kuru börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo