İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14299 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1299 Tarif
Diyet
4405 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2349 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5352 Tarif
Salata ve Meze
1311 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8933 Tarif
Yöresel
1990 Tarif
Popüler Tarifler
Makarna Salatası
Keşkül
Anasayfa
Tarifler
Börek Tarifleri
Peynirli Pazılı Börek
Peynirli Pazılı Börek
22 Mart 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Sebzeli strudel
Rosto
Orzotto
Portakallı havuç reçeli
Tom Yum Çorbası
Ankara Piknik Alanları: Ankara'nın En İyi 12 Piknik Yeri
Düşük Kalorili Fırın Yemekleri: 15 Nefis Tarif
Şekersiz Tatlı Tarifleri: Diyet Listelerine Özel Az Kalorili 26 Şekersiz Tatlı Tarifi
İstanbul Kendin Pişir Kendin Ye Mekanları: Gidebileceğiniz En İyi 13 Yer
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Akciğer Yenir Mi: Akciğer Yemek Sağlıklı Mı?
Peynirli Pazılı Börek için
Malzemeler
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
250 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
150 gr labne peyniri
100 gr lor peyniri
300 gr haşlanmış pazı
1 tutam tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı susam
Peynirli Pazılı Börek
Nasıl Yapılır
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, tuz, kabartma tozu, yoğurt ve yumurta sarısını hamur yoğurma kabında karıştırın.
Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru biri büyük diğeri daha küçük 2 bezeye ayırın.
Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika bekletin. Pazıyı doğrayın. Labne, lor peyniri ve tuzu ekleyip harmanlayın.
Bezeleri unlanmış zeminde merdane ile açın. Dikdörtgen fırın kabını yağlayın. Açtığınız büyük hamuru yağlanmış kaba kenarları dışa taşacak şekilde yayın.
Hazırladığınız iç malzemeyi ekleyip üzerini küçük hamurla kapatın. Dışa sarkan hamurları içe doğru kıvırın.
Ayçiçek yağı ve yumurta sarısını bir kapta karıştırıp hamurun üzerine sürün.
Susam serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak veya soğuk servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Börek Tarifleri
Peynirli Tarifler
Farklı Sebze Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Börek Tarifleri
25 Dakika
Tiropita
Selinhdr
Börek Tarifleri
60 Dakika
Yalancı Boyoz Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
70 Dakika
Gonca Gül Böreği
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Fiyonk Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Tahin Pekmezli Tatlı Börek
Selinhdr
Börek Tarifleri
50 Dakika
Bülbül Yuvası Böreği
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.