Kalpli Börek

Kalpli Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kalpli Börek için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
Kalpli Börek

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Un, süt tozu, tuz ve mayayı çukur bir kapta harmanlayın. Süt ve sıvıyağı ayrı bir kapta karıştırın. Unlu karışıma ekleyip üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat bekletin.

Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırıp yağlanmış küçük kalp şekilli fırın kalıplarına yerleştirin. Yumurta sarısı ile sıvıyağı karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Çörekotunu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo