Kalem Böreği

Kalem Böreği
12 Eylül 2024

Pratik hazırlanışıyla öne çıkan kalem böreği lezzetli atıştırmalıktan kahvaltı sofralarına ve özel davetlere kadar her ortamda enfes bir seçenek sunuyor. İncecik hamurun içine sıkıca sarılan peynir ve maydanozun muhteşem uyumuyla dolu olan Kalem Böreği, her lokmasıyla damakları şenlendiriyor. İşte gelelim kalem böreği tarifinin yapımına;

Avcı böreği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon kalem böreği kaç kalori?

Bir porsiyon kalem böreği 180 kaloridir.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Kalem Böreği için

Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka 

İç harcı için;

  • 250 gr lor peynir
  • 50 gr kaşar peynir
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarıım bardak süt

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta sarısı
  • susam
Kalem Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Sos için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
  2. 1 tane yufkayı tezgaha alıp üzerine yeterince her yerine gelecek şekilde sos sürün.
  3. Enli tarafına peynir koyup ,sarma gibi önce kenarlarını içe doğru katlayıp sonra rulo şeklinde sarın.
  4. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın.
  5. Fırın tepsisine dizdiğiniz kalem böreklerinin üzerine yumurta sarısı/sos karışımından sürün.
  6. 190° önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan kalem böreği servise hazır. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Kalem böreğinin yanında mevsim yeşillikleriyle hazırlanmış salata ile servis edebilirsiniz.
  • 1 fincan çay veya kahve ile servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Peynir ve maydanoz gibi iç malzemelerin kıvamını doğru ayarlamak önemlidir. İç malzemeleri fazla sulu veya kuru olmamasına dikkat edin. Peynirin çok sulu olması böreğin içinde dağılmasına neden olabilirken, kuru olması da lezzetini etkileyebilir.
  • Hamurun içine sardığınız iç malzemeyi sıkıca sarın ve hamurun etrafını güzelce kapatın. Bu, böreğin pişerken açılmasını önleyecektir. Ayrıca, sarmayı yaparken iç malzemenin hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılmasına özen gösterin.
  • Kalem Böreği için hazırladığınız hamurun ince olması önemlidir. Hamuru açarken mümkün olduğunca ince bir şekilde açmaya özen gösterin. Bu, böreğin iç malzemesiyle dengeli bir şekilde buluşmasını sağlayacaktır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo