Hamur için süt, zeytinyağı ve yumurtayı bir kasede çırpın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin.
Kabartma tozu ve tuz ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp sütlü karışımı ilave edin. Pürüzsüz ve sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin. Ispanaklı iç harç için ıspanakları yıkayıp süzün. İrice doğrayın.
Kaynar suyun içine atıp birkaç dakika haşladıktan sonra süzün. Karabiber ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip tatlandırın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş tezgahın üzerinde küçük bir tabak büyüklüğünde yufka hazırlayın.
Üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Hamurun yarısına 2 kaşık iç malzemeden yerleştirin. Diğer yarısını da üstüne kapatın.
Hamur uçlarını parmaklarınızla bastırarak yapışmasını sağlayın. Kalan hamurdan da aynı şekilde kalçunya hamurları hazırlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yoğurt sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar 30 dakika pişirin. Fırından alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.