Tavuklu Sultan Kebabı

Tavuklu Sultan Kebabı
12 Kasım 2024

Sultan kebabı, yufka ile hazırlanan bir kebap türüdür. Yufkanın içi garnitür ve et parçaları ile doldurulur. Üzeri beşamel sosla zenginleştirildikten sonra fırına verilir. Özel günlerde ve davet sofralarında tercih edebileceğiniz bu kebabı hem kırmızı et, hem de tavuk eti ile hazırlayabilirsiniz. Nefis sultan kebabı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Sultan Kebabı Kaç Kalori?

  • Tavuklu sultan kebabının bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Protein bakımından zengindir.

Alternatif olarak cağ kebabı, Afyon kebabı ve çökertme kebabı tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Tavuklu Sultan Kebabı için

Malzemeler

  • 250 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış)
  • 100 gram bezelye
  • 1 adet havuç (küp doğranmış)
  • 1 adet kabak (küp doğranmış)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet yufka
  • 200 ml su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber
Tavuklu Sultan Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Beşamel sosu için; Bir tavaya tereyağı ve un ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
  2. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpma işlemine devam edin.
  3. Karışım kaynamaya başladığında altını kısın ve ara sıra karıştırarak pişirin.
  4. Sos koyulaşmaya başladığında, rendelenmiş muskat cevizi, karabiber ve tuz ekleyerek altını kapatın.
  5. Tavuklu harç için; Farklı bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını alıp eritin.
  6. Eriyen yağın içine soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar karıştırın.
  7. Soğan pembeleştiğinde içine tavukları atın ve 4 dakika soğanla birlikte kavurun.
  8. Üzerine bezelye, havuç, kabak ve sarımsakları birer dakika aralıklı olacak şekilde ekleyin.
  9. Bir kasenin içerisine domates salçası ve suyu ekleyerek açın.
  10. Bu karışımı da tavaya ekleyin. Harca karabiber ve tuzu ekledikten sonra 5 dakika daha pişirin ve kenara alın.
  11. Bir adet yufkayı üçgen şeklinde keserek 4 parçaya ayırın. Yufkayı kenarları sarkacak şekilde kaseye yerleştirin.
  12. Yufkanın içine tavuklu harcı koyun ve kenarlarından kapatın.
  13. Fırın tepsisinin içine hazırladığınız yufka bohçalarını ters çevirerek yerleştirin.
  14. Hazırladığınız bohçanın üzerine 1 kepçe beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
  15. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hazırladığınız bohçaları 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Tarifte tavuk yerine kuzu eti de kullanabilirsiniz. Eti önceden haşlamayı unutmayın.
  • Beşamel sos tarifine ve detaylarına buradan göz atabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak yemeğin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo