En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13976 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1240 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2311 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4978 Tarif
Salata ve Meze
1233 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8617 Tarif
Yöresel
1969 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Domates Sosu
Anasayfa
Tarifler
Tavuk Yemekleri
Tavuk Etli Tajin
Tavuk Etli Tajin
26 Eylül 2024
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kürt böreği
Lamington
Misa rezy
Kara Gelin Pastası
Patatesli içli köfte
Altın bilezik tatlısı
Bottarga Nedir, Nasıl Kullanılır?
Yağlamanın Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
Dünyanın En İyi Sebze Yemekleri Açıklandı: Türkiye'den 5 Yemek Listede
Asla Derin Dondurucuya Koymamanız Gereken 9 Besin
Peru Biberi (Karabiber Ağacı) Nedir, Nasıl Kullanılır?
Boğaz’da lezzet durakları
Tavuk Etli Tajin için
Malzemeler
1 su bardağı ince bulgur
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 kg kemiksiz tavuk but
Yarım soğan
¼ çay kaşığı safran
¼ çay kaşığı toz zencefil
¼ çay kaşığı zerdeçal
¼ çay kaşığı kimyon
¼ çay kaşığı kişniş
¼ çay kaşığı acı toz biber
1.5 litre su
1 yemek kaşığı bal
1 çubuk tarçın
Yarım kabak
60 gr kuru erik
45 gr kuru kayısı
300 gr haşlanmış nohut
Taze kişniş yaprakları
Tuz
Karabiber
Tavuk Etli Tajin
Nasıl Yapılır
İnce bulguru uygun bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirip kapak kapatın. Bulgur yumuşayıncaya kadar bekletin. Zeytinyağını tencerede ısıtın.
Tavuk parçalarını tuz ve karabiber ile tatlandırın. Zeytinyağında hafifçe kızartın. Tavuk parçalarını kenara alıp, ince kıyılmış soğanı ekleyin.
Soğan yumuşayınca safran, zencefil, zerdeçal, kimyon, kişniş ve acı toz biberi ekleyin. Su, bal ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tavuk parçalarını ilave edip 15 dakika pişirin.
Ufak küp şeklinde doğranmış kabakları, kuru erikleri, kayısıları ve nohutları ilave edin ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın. Bulgurun üzerine aktarın. Kişniş yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Fas Mutfağı
Tavuk Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Panang Curry
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
135 Dakika
Chicken Pinchitos
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
40 Dakika
Tavuk Stroganoff
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
45 Dakika
Aji De Gallina
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Pollo Alla Diavola
Selinhdr
Tavuk Yemekleri
60 Dakika
Arroz Con Pollo
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.