Fas Mutfağı
Fas mutfağı, özellikle İspanyol ve Fransız mutfağı olmak üzere farklı ülkelerin mutfaklarından etkilenmiş bir Akdeniz mutfağıdır. Fas mutfağı yemeklerinde, ülkede yetişen sebzeler, Akdeniz meyveleri ve tropikal meyveler kullanılır. Genellikle tavuk yemekleri ve deniz ürünleri sık sık tüketilir. Az miktarda sığır, keçi ve koyun etine de yer verilir. Fas mutfağının temel tahılı buğdaydır. Ancak 20. yüzyıla kadar özellikle güney taraflarında arpa daha fazla tüketilmekteydi. Fas mutfağında tarçın, zencefil, zerdeçal, kimyon, safran, kişniş, topuz, anason, rezene, çemen ve susam baharatları yemeklerin içerisinde sık sık kullanılır. Fas mutfağının en popüler içeceği ise nane çayıdır. Bu çayı hazırlamak sanat olarak kabul edilir. Harira çorbası, Fas pilavı, Fas sütlacı, tavuk etli tajin ve kuskus Fas mutfağının en sevilen tariflerindendir. Baharat ve tahıl ağırlıklı olan Fas mutfağı yemeklerini sofralarınıza konuk etmek için, sayfamızı takip edin.