Son zamanlarda tavuğun en sevilen halini sizlerle buluşturuyoruz. Tavuk ve mantarın yanına çok yakışan köri, Hint mutfağının popüler baharatlarından biridir. Zencefil, sumak, kişniş, karanfil, kimyon, zerdeçal, sumak ve demir hindi baharatlarının karışımından oluşan köri, iyi bir antioksidan kaynağıdır. Genellikle tavuk ve makarna yemeklerinde kullanılır. Peki, köri soslu mantarlı tavuk nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, körili mantarlı tavuk yapımı için tarife geçebiliriz.
Körili mantarlı tavuk tarifini, avokadolu nohut salatası, spagetti napoliten veya taze otlu patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.
Alternatif olarak köri soslu tavuklu makarna ve körili köfte tarifini de deneyebilirsiniz.
Körili Mantarlı Tavuk Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Köri Soslu Mantarlı Tavuk Kaç Kalori?
Teşekkür ederiz.