Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına rendelenmiş portakal kabuğunu, ince kıyılmış biberiyeleri, tuzu, kimyonu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin.
Bütün tavuk etini akan suyun altında yıkadıktan sonra iyice kurulayın. Hazırlamış olduğunuz baharatlı tereyağı sosunu her tarafına sürün.
Tavuk etinin derisinin altına da kabuğunu soyup, ince zarlarını temizledikten sonra dilimlendiğiniz portakalları yerleştirin.
Isıya dayanıklı fırın veya toprak kabını yağlayın. Üzerine dilimlenmiş soğanı, kabuğuyla birlikte dilimlediğiniz portakalı, patatesleri, havucu ve kerevizi yerleştirin. Bütün tavuk etini sebzelerin üzerine yerleştirin.
Kabı, önceden ısıtılmış 180 derece fırının alt tarafına yerleştirip, 1 saat boyunca pişirin. Pişirme süresi boyunca arada bir piliçten akan suyunu üzerine dökün.
Teşekkür ederiz.