Afrodizyak Tavuk

Afrodizyak Tavuk
25 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Afrodizyak Tavuk için

Malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça eti
  • 50 gr kuru erik
  • 50 gr kuru kayısı
  • 1 kahve fincanı kırmızı şarap
  • 4-5 közlenmiş salçalık biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 tutam zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
Afrodizyak Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Kuru kayısı ve erikleri yumuşaması için şarapta bekletin. Süzüp şarabı bir kenara alın. 
  2. Soğanları soyup kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin.
  3. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin.
  4. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı tozbiber, defneyaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. 
  5. Kuru meyveleri küçük küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafifçe çekene kadar pişirin.
  6. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo