Sebzeli Çiftlik Köftesi

Sebzeli Çiftlik Köftesi
19 Şubat 2024
Havuç, bezelye, patates gibi garnitürlerle hazırlanan çiftlik köfte, sulu bir yemektir. Malzemeler isteğe göre zenginleştirilebilir. Hazırsanız, bol sebzeli çiftlik köftesi tarifine başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Sebzeli Çiftlik Köftesi için

Malzemeler

Köfte için

  • 250 gr kıyma
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 2 çorba kaşığı un

Sebzeli karışım için

  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 1 kereviz
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 buçuk litre su
  • 2 patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • Kekik
Sebzeli Çiftlik Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Köfte için, maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup rendeleyin. Suyunu süzüp soğanı ve maydanozu çukur bir kaba alın.
  2. Rendelenmiş ekmek içi, galeta unu, kıyma, yumurta ve baharatı ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan misket büyüklüğünde parçalar koparın. Yuvarlayıp una bulayın.
  3. Sebzeli karışım için, soğan, kereviz ve patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Havuçları temizleyip doğrayın.
  4. Kerevizin kararmaması için limonlu suda 5 dakika bekletin. Maydanozu kıyın.
  5. Tencerede tereyağını ısıtıp soğanı kavurun. Domates püresini ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.
  6. Sırasıyla havuç, kereviz ve konserve domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynatın.
  7. Köfteleri ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirin. Patates ve bezelyeleri ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  8. Ocaktan indirmeye yakın kıyılmış maydanozu ekleyin. Tuz, kekik ve tane karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Türk mutfağında özgün bir yere sahip olan klasik anne köftesi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo