Bademli Tepsi Köftesi

Bademli Tepsi Köftesi
18 Eylül 2020

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Hazırsanız, bademli tepsi köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 60 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Tepsi Köftesi için

Malzemeler

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı file badem
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Bademli Tepsi Köftesi

Nasıl Yapılır

  1. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın Ekmek içlerini ıslatıp ufalayın.Kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. Ufalanmış ekmek içi,kıyılmış soğan ve sarımsaklar,tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
  3. Isıya dayanıklı yuvarlak (22-25 cm çapında) bir tepsiyi yağlayın.Köfte harcını tepsiye elinizle bastırarak yayın.
  4. Üzerine önce file badem sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirin.Dilimleyip isteğe göre arpa şehriye pilavı, domatesli sos ve dilimlenmiş salçalık biberler servis yapın.

Ana yemeklerin yanına çok yakışan kuşkonmazlı tepsi köfte tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo