Yarım kafes kuzu pirzola (Kasaptan alırken temizlenmiş, kemikleri iyice ayıklanmış isteyin)
Kuzu sosu için
4 diş sarımsak
1 çay fincanı soya sosu
1 yemek kaşığı bal
5 yemek kaşığı süt zeytinyağı (İyice karıştır. Zeytinyağı sütü; direkt sıkılmış zeytin meyvesidir)
Yanına
1 kg baby patates
Susam, tuz, sıvı yağ
Biberiye
Yarım Kafes Kuzu Pirzola
Nasıl Yapılır
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir gün önceden veya minimum 3-4 saat önce eti sosa yatırın.
Eti sostan çıkarın. Sosu biraz tavada çektirin. Eti ise biraz tuzlayıp ısıtılmış fırına atın. Üzeri kızardıkça ara ara çektirdiğiniz sostan üzerine sürün.
Patatesleri şişe geçirin ve sıvı yağ ile yağlayın. Üzerlerine susam, aralarına biberiye koyun.
Et ile birlikte fırınlayın. Et iyice karamelize olunca fırından alın. Kemik aralarından keserek servis yapın
Teşekkür ederiz.