Sac Tava

Sac Tava
04 Eylül 2023

Sac tava, kırmızı et ve sebzelerle birlikte hazırlanan bir yemek çeşididir. 'Sac kavurma' olarak da bilinen bu yemek, ismini sac adı verilen derin tavalardan almaktadır. Kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan sac tava, isteğe göre dana veya kuzu etiyle hazırlanabilir. Yanında bir de pirinç pilavı varsa, tadından yenmez. Listedeki malzemeler hazırsa, sac tava yapımı için kolları sıvayalım ve mutfağa geçelim.

Maraş tava ve etli elbasan tava tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 8 Kişi Kaydetti
Sac Tava için

Malzemeler

  • 400 gram dana eti (kuşbaşı)
  • 4 adet domates
  • 50 gram kuyruk yağı (isteğe göre)
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 adet sivri biber (renkli biber de olur)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1.5 çay kaşığı tuz
Sac Tava

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  2. Sivri biber ve soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsağı ince ince kıyın.
  3. Sac tavayı ocakta ısıtın. İçerisine sıvı yağ ve doğranmış soğanları ekleyerek kavurun.
  4. Ardından biberleri de ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  5. 2 dakika sonra kuşbaşı eti ve kuyruk yağını ekleyin. Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
  6. Etler suyunu çektikten sonra üzerine sarımsak ve baharatları ekleyerek 3 dakika kavurun.
  7. Daha sonra küp küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  8. 5 dakikanın ardından ocağı kısık ateşe alın ve 10 dakika daha pişirin.
  9. Hazırladığınız sac tavayı, sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yanında pilav ile servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Tarifte kuzu veya dana kuşbaşı kullanabilirsiniz. Etlerin büyüklüğü orta boyutlarda olmalıdır.
  • Domateslerin mutlaka kabuklarını soyun ve doğrayın.
  • İsteğe göre kırmızı biber ve yeşil biber ekleyebilirsiniz.
  • Sac tava yerine yapışmaz tava da kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo