Patatesleri ve pancarı soyup, büyük parçalar halinde
kesin. Tencereye koyup, üzerini 2 parmak geçecek
şekilde sıcak su ekleyin ve iyice yumuşayana kadar
haşlayın.
Sebzeler iyice yumuşayınca karıştırma
kabına alıp el blenderinden geçirin. Tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip
ısıtın.
Üzerine pürenizi ekleyip bir iki kez karıştırdıktan
sonra sütü ekleyin. Tekrar el blenderinden geçirerek bütün malzemenin iyice
karışmasını sağlayın.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp,
rendelenmiş peynirinizi ekleyin ve peynir iyice
eriyinceye kadar karıştırarak pişirin.
Dökme tavanızı
ısıtıp bonfileleri yağ koymadan kızartın. Pancarlı
pürenin üzerine bonfileleri koyarak servis yapın.
Teşekkür ederiz.