Lüle Kebabı

Lüle Kebabı
21 Kasım 2023

Azerbaycan mutfağıyla özdeşleşen lüle kebabı, lüleye benzediği için bu adı almıştır. Azerbaycan'ın milli yemeği olmasına rağmen, Ermenistan mutfağında da rağbet görür. Dana ve tavuk kıyması karışımından oluşur. Malzemeler hazırsa, Azerbaycan usulü lüle kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Azerbaycan yemeklerine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Lüle Kebabı için

Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma
  • 300 gr tavuk göğsü
  • 300 gr kuyruk yağı
  • 4 adet soğan
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı tuz
Lüle Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Kuyruk yağı, tavuk göğsü ve soğanı kıyma makinesinden geçirin. Eğer kıyma makinesi yoksa, zırhla çekerek kıyma kıvamına getirebilirsiniz.
  2. Karışımı dana kıymaya ekleyin ve baharatları ilave ederek yoğurun.
  3. Üzerini kapatarak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Bir kasede tuzlu su hazırlayın. Elinizi tuzlu suya batırın ve köfteleri demir şişlere geçirerek şekil verin.
  5. Köfteleri ızgarada veya fırında iki tarafı pişene kadar kızartın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Lüle kebabını, lavaş ve sumaklı soğan eşliğinde sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo