Harem Güveci

Harem Güveci
03 Ocak 2022

Osmanlı'dan miras kalan ve sofraları ziyafete dönüştüren bir tarifle birlikteyiz. Lezzetine doyamayacağınız harem güvecini arpa şehriyeli pilav ve et ile bir araya getirdik. Tavada mühürlenen etleri sebze ile harmanladıktan sonra, güveç kaplarına koyup fırına veriyoruz. Geriye sadece bu lezzetin keyfini sürmek kalıyor. Harem güveci nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir diye merak edenler için, saray mutfağından sofralarınıza uzanacak harem güveci tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak taze fasulye güveçgüveçte levrek ve güveçte mantarlı et tarifini de deneyin. Denediğiniz tarifleri yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Harem Güveci için

Malzemeler

  • 500 gram dana eti (iri doğranmış)
  • 1 adet soğan
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak (iri doğranmış)
  • 3 adet köy biberi
  • 3 adet domates
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Arpa şehriye harcı için:

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 su bardağı beşamel sos
Harem Güveci

Nasıl Yapılır

  1. Tavayı ısıtın ve dana etini ekleyerek mühürleyin. (Et mühürleme tekniklerinden yararlanabilirsiniz.)
  2. Et kendi suyunu önce salıp, sonra çekecektir. Çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın.
  3. Ardından doğranmış biber, soğan, sarımsak ve domatesleri ekleyin.
  4. Daha sonra baharatları da ekleyerek karıştırın ve etli harcı birkaç dakika daha pişirin.
  5. Başka bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridiğinde arpa şehriyeleri ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
  6. Tuzunu ve suyunu ekleyerek kısık suyunu çekene kadar pişirin. Pişirme esnasında kapağını kapatın.
  7. Arpa şehriyeler piştikten sonra etli harca ekleyerek karıştırın.
  8. Bu karışımı 4 adet güveç kabına paylaştırın.
  9. Güveçlerin üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.
  10. Önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Harem Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Dana etini yüksek ateşte mühürleyin.
  2. Tarifte ihtiyaç duyacağınız beşamel sos tarifine buradan göz atabilirsiniz.
  3. Küçük güveç kaplarınız yoksa, ısıya dayanıklı büyük bir kap kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo