Tadı unundan köfte
Osmanlı'dan miras kalan ve sofraları ziyafete dönüştüren bir tarifle birlikteyiz. Lezzetine doyamayacağınız harem güvecini arpa şehriyeli pilav ve et ile bir araya getirdik. Tavada mühürlenen etleri sebze ile harmanladıktan sonra, güveç kaplarına koyup fırına veriyoruz. Geriye sadece bu lezzetin keyfini sürmek kalıyor. Harem güveci nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir diye merak edenler için, saray mutfağından sofralarınıza uzanacak harem güveci tarifine geçebiliriz.
Alternatif olarak taze fasulye güveç, güveçte levrek ve güveçte mantarlı et tarifini de deneyin. Denediğiniz tarifleri yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.
Arpa şehriye harcı için:
Üzeri için:
Harem Güveci Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Teşekkür ederiz.