Etli Sultan Kebabı
07 Ekim 2024

Davet sofralarına çok yakışacak bir tarifle karşınızdayız. Havuç, patates, bezelye ve kuşbaşı et ile hazırlanan sultan kebabı, beşamel sos ile zenginleştirilir. İncecik yufkaya sarılan bu kebap, orta boyutlarda hazırlanır ve porsiyonlar halinde sunulur. Malzemeler hazırsa, videolu ve resimli anlatımıyla etli sultan kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Etli Sultan Kebabı Kaç Kalori?

Etli sultan kebabının bir porsiyonu, 300-400 kalori arasındadır. Porsiyon boyutuna göre kalori değeri değişiklik gösterebilir.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Sultan Kebabı için

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 500 g kuşbaşı et
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Beşamel sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • Rendelenmiş taze kaşar peyniri

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Etli Sultan Kebabı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Sultan kebabını, pirinç pilavı, gavurdağı salatası ve patates püresi eşliğinde sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo