Arpacık Soğanlı Ve Bezelyeli Kuzu Bonfile

Arpacık Soğanlı Ve Bezelyeli Kuzu Bonfile
19 Nisan 2024

Kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerle harmanlanmış, leziz arpacık soğanlı ve bezelyeli kuzu bonfile nasıl yapılır sorusunun cevabına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Arpacık Soğanlı Ve Bezelyeli Kuzu Bonfile için

Malzemeler

  • 1 bütün parça kuzu bonfile
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı soğan suyu
  • 12 arpacık soğan
  • 4 mini kabak
  • 4 mini patlıcan
  • 300 gr haşlanmış bezelye
  • 4 parça güneşte kurutulmuş domates
  • 2 közlenmiş salçalık kırmızı biber
  • Tuz
Arpacık Soğanlı Ve Bezelyeli Kuzu Bonfile

Nasıl Yapılır

  1. Kuzu bonfilenin üzerine soğan suyu ve zeytinyağı sürün. Karabiber serpin. Yağlı kağıda sarın. Kapaklı bir kabın içine yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
  2. Buzdolabında 3 saat bekletin. Üzerine tekrar zeytinyağı sürüp 180 derece fırında üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.
  3. Mini kabak ve patlıcanları bol suyla yıkayıp kurulayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip üzerlerine zeytinyağı sürün. Izgarada pişirin.
  4. Çok az zeytinyağını tavada ısıtın. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ekleyip kısık ateşte kavurun. Uzun parçalar şeklinde kesilmiş kuru domates, biber ve bezelyeyi ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  5. Tuzla tatlandırın. Büyük bir servis tabağına kuzu bonfileyi alıp dilimleyin. Izgarada pişirilmiş kabak ve patlıcan, ince doğranmış kırmızıbiber ve biberli bezelyeyi ekleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo