Antep Fıstıklı Pirzola

Antep Fıstıklı Pirzola
08 Aralık 2020

Etin en lezzetli bölümlerinden biri olan pirzola, kuzu veya dana eti ile hazırlanabilir. Pirzola mühürleme işleminden sonra antep fıstığı ile zenginleştirilir. Ardından fırında 30 dakika pişirilir ve servis edilir. Davet sofralarında da yer verilen antep fıstıklı pirzola, farklı et yemekleri denemek isteyenlerin favorisi olacak.. Malzemeler hazırsa, Antep fıstıklı pirzola yapımına geçebiliriz.

Pirzolayı çok sevenler için, Fransız mutfağından nefis düxelle pirzola ve marinatlı dana pirzola tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Antep Fıstıklı Pirzola için

Malzemeler

  • 12 kalemden oluşan kesilmemiş pirzola
  • Zeytinyağı

Üzeri için:

  • 300 gr orta incelikte çekilmiş Antep fıstığı
  • Zeytinyağı
Antep Fıstıklı Pirzola

Nasıl Yapılır

  1. Antep fıstığını bir miktar zeytinyağı ile karıştırın. Kesilmemiş pirzolanın üzerine zeytinyağı ile karıştırdığınız Antep fıstığını yayın.
  2. Pirzolayı yağlı kağıt konmuş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında eti 30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
  3. Kuzunun sırt bölgesinin böbrek yatağı bölümünde bulunan pirzola orta sertlikte ve yağlı bir ettir.
  4. Üzerinde bulunan yağlı tabaka üzerinde çok az kalacak şekilde temizlenmelidir.
  5. Kemikli et bütün olarak pişirilebileceği gibi etli kısım her kemik parçasının üzerinde kalacak şekilde kesilebilir.

Antep Fıstıklı Pirzola Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Pirzolanın kuru olmasını önlemek için, mutlaka mühürlenme işlemi yapılmalıdır.
  2. Mühürlenme işlemi, pirzolanın döküm tavada yüksek ateşte pişirilmesiyle uygulanır.
  3. Döküm tavanız yoksa, normal tavaya tereyağı koyarak pirzolayı önlü arkalı olacak şekilde mühürleyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo