Pazılı Kuzu Kavurma

Pazılı Kuzu Kavurma
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Kuzu Kavurma için

Malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 15 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 10~12 arpacık soğan
  • 1 havuç
  • 1 limonun suyu
  • 250 gr ıspanak ya da pazı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
Pazılı Kuzu Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Sarımsakları temizleyip 1 çay kaşığı tuz ile havanda ezin. Soğanları soyun. Eti kuşbaşı doğrayın.
  2. Pazı yada ıspanağı yıkayıp kıyın. Suyunu iyice süzün. Havucu soyup julyen doğrayın.
  3. Tereyağını eritip eti 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kavurun.
  4. Sırasıyla sarımsak, soğanlar, havuç, 1 limonun suyu ve pazı yada ıspanağı ekleyip 5 dakika daha kavurun. En son olarak nohut ile sıcak suyu ilave edin.
  5. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo