Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm
18 Eylül 2020

Edirne'nin yöresel lezzeti olan ciğer kavurma, sade veya ekmekle birlikte servis edilir. Tarifte kuzu veya dana ciğeri kullanılır. Hazırsanız, Edirne usulü patatesli ve soğanlı ciğer kavurma nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm için

Malzemeler

  • 1 orta boy patates (Küp doğranmış)
  • 300 g dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • 40 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kırmızı soğan
  • 2 dal taze soğan
  • Yarım demet roka
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • 4 yaprak lavaş ekmeği
Patatesli Ve Soğanlı Ciğer Kavurma Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. Patatesleri kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir havlu üzerine çıkarın. Zeytinyağını tavada ısıtıp ay şeklinde doğranmış kırmızı soğanı, iri küpler halinde doğranmış biberi ve kıyılmış taze soğanı kavurup ocaktan alın.
  2. İyice kurulanmış ciğerleri una bulayın. Tavanın içindeki yağa 2-3 yemek kaşığı daha zeytinyağı ve tereyağı ilave edin.
  3. Yağlar ısınınca unu silkelenmiş ciğerleri atıp kızartın. Süzgeç yardımıyla ciğerleri yağın içinden alın. Kenarda beklettiğiniz patatesli karışımla harmanlayın, tekrar temiz bir tavayla birlikte ocağın üzerine alın.
  4. Karışımı ısıtıp, roka yaprakları ilave ettiğiniz lavaş ekmeklerin içine paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo