Etli Kereviz Dizmesi

Etli Kereviz Dizmesi
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Kereviz Dizmesi için

Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 30 gr margarin
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Terbiye için

  • 1 limonun suyu
  • 2 yumurta
Etli Kereviz Dizmesi

Nasıl Yapılır

  1. Kerevizlerin kabuklarını soyup 6 eşit parçaya bölün. Kerevizleri kararmamaları için 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suda bekletin.
  2. Soğanı soyup kıyın. Havucu temizleyip verev dilimleyin.
  3. Margarini tencerede eritip soğan ve eti kavurun. Bir bardak su ve havucu ekleyip pişirin.
  4. Başka bir tencereye kerevizleri sivri tarafları ortaya gelecek şekilde dizin. Orta kısmını hafifçe açıp etleri yerleştirin.
  5. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yağlı kağıtla kapatın. Tencerenin kapağını örtüp pişirin.
  6. Limon suyu ve yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ilave edip bir taşım kaynatın.
  7. Hazırladığınız yemeğin suyunu süzüp servis tabağına ters çevirin. Üzerine süzdüğünüz suyu gezdirerek ekleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo