Beyti Kebabı
29 Ağustos 2024

Adana ve Urfa'da sık sık tüketilen beyti kebap, en lezzetli yemeklerden biridir. İç kısmında kıymalı harç bulunur. Dışı ise yufka ile sarılarak rulo haline getirilir. Hazırsanız, nefis beyti kebap nasıl yapılır birlikte görelim.

Okuyucularımız tarafından büyük ilgi gören pratik çökertme kebabı tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Beyti Kebabı için

Malzemeler

Beyti kebabı için:

  • 800 gr orta yağlı kıyma 
  • 1 adet domates 
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı kimyon 
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 adet yufka 

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 adet rendelenmiş domates 

Üzeri için:

  • 5-6 adet yeşil biber 
  • 6-7 adet çeri domates
Beyti Kebabı

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Beyti kebabını, salçalı bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo