Uskumru Pilaki

Uskumru Pilaki
07 Ocak 2023

Uskumrugiller familyasına ismini veren bu balık, ortalama 20 cm boyutundadır. Dünyanın en lezzetli uskumruları Norveç'te tutulanlar olarak kabul edilir. Göçmen bir balık türü olan uskumru, ılıman denizlerde yaşamaktadır. Protein, kalsiyum ve D vitamini bakımından zengin olan uskumru, kas ve kemik gelişimine destek olur. Peki, uskumru pilaki nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, uskumru pilaki tarifi için detaylara geçebiliriz.

1 Porsiyon Uskumru Pilaki Kaç Kalori?

  • Uskumru pilakinin bir porsiyonu, yaklaşık 285 kaloridir.

Alternatif olarak midye pilaki, kırlangıç pilaki ve barbunya pilaki tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 9 Kişi Kaydetti
Uskumru Pilaki için

Malzemeler

  • 6 adet uskumru
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet limon
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1-2 adet taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patlıcan
Uskumru Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle patatesleri elma dilim şeklinde kesin.
  2. Orta boyutlardaki bir borcamın içerisine patatesleri dizin.
  3. Temizlenmiş uskumruları patatesin üzerine yerleştirin.
  4. Bu esnada soğanları hilal şeklinde doğrayın ve balığın kenarlarına ekleyin.
  5. Aynı şekilde limonları da borcama dizin. Başka bir kaseye bir bardak su ve bir yemek kaşığı salçayı ekleyerek eritin.
  6. Salçanın üzerine tuz, kekik ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  7. Hazırladığınız salçalı sosu balıkların üzerinde gezdirin ve 200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
  8. Biber, havuç, taze soğanları küçük küçük doğrayın.
  9. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve küp küp doğrayın.
  10. Doğradığınız sebzeleri zeytinyağında kızartın.
  11. Servis tabağının altına kızarttığınız sebzeleri yerleştirin. Üzerine ise pişirdiğiniz balıkları yerleştirerek servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Balıkçıdan temizlenmiş uskumru alarak tarifi daha kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak balıkların eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Balık kokusunu gidermek için, fırın tepsisine defne yaprağı koyabilirsiniz.
  • Sebzeleri kızarttıktan sonra kağıt havluda fazla yağını süzün.
  • Dilerseniz, sebze kızartması yerine balıkları fırından çıkarttığınız şekilde sunabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo